Середа , 17.04.2024

Як вберегти своє авто під час підтоплень доріг?

У зв’язку з дощовою погодою у Тернопільській області, нагадаємо вам кілька способів, як вберегти своє авто, у випадку підтоплення доріг та вулиць.

Почнемо з того, що дощі та зливи, навіть сильні, рідко загрожують технічному стану вашого автомобіля. Можливість потрапляння води у салон та двигун автомобіля майже неможливе, якщо ваш автомобіль у відмінному стані.

Однак, не варто ризикувати автомобілем, проїжджаючи глибокі калюжі чи підтоплені ділянки доріг, особливо, якщо ви не за кермом високого позашляховика.

Неглибокі калюжі, глибиною до 10-15 см, автомобілі долають без труднощів. На працездатності автомобіля це не позначиться ніяк, адже промокнути можуть лише гальмівні колодки, диски, дно автомобіля.

Калюжі висотою як бордюр, справні автомобілі теж можуть подолати.

Однак, якщо йдеться про глибокі калюжі (від 30 сантиметрів), то з’являється ризик “заглушитися”, через потрапляння води у вихлопну систему, або ще гірше – упіймати гідроудар, якщо вода потрапить у двигун.

Часто, автомобіль може заглушитися саме з першої причини. Водій намагається завести його з водою у двигуні. Як наслідок – авто ламається і потрібен капремонт.

Варто звертати увагу і на місце, де ви залишаєте автомобіль. Наприклад, ми не радимо паркуватися на місцях поряд з каналізаційними решітками, де може накопичуватися вода. Не бажано залишати авто наприкінці спусків, куди вода стікає. Під час зливи, не варто залишати авто під деревами. Адже сильні вітри можуть обірвати гілки, які впадуть на ваш транспортний засіб.

Тож радимо не випробовувати долю та дотримуватися цих простих порад, задля уникнення матеріальних збитків.