Четвер , 28.03.2024

У центрі Тернополя таксист на великій швидкості ледь не збив на переході маму з дитиною (ВІДЕО)

Пішохідний перехід в Тернополі на вулиці Руська, поблизу зупинки “Євроринок”, навіть попри зміну місця досі залишається доволі небезпечним.

Телеканал “ІНТБ” опублікував відео, де видно, як автомобіль таксі не великій швидкості на лічені сантиметри розминувся із молодою мамою, яка в цей момент разом з дитиною і у візочку саме йшла по пішохідному переході.

В момент, коли жінка з малюком почала переходити дорогу, автомобіль таксі був ще на достатньо великій відстані від них, проте, через доволі високу швидкість як для центру міста, таксист, очевидно, сподівався “проскочити” поміж перехожими та навіть в останній момент не збирався гальмувати. Лише завдяки власній миттєвій реакції та інстинкту самозахисту жінці вдалося вчасно зупинити рух та врятувати себе та дитину від жахливих травм.

“Щодо дій водія маршрутного таксі, можна сказати, що він порушив правила пункту 18/1 Правил дорожнього руху України. Тобто, не дав перевагу руху пішохода”, – так дане відео прокоментувала інспектор відділення прес служби УВП в Тернопільській області Катерина Метельська.