Четвер , 25.04.2024

“Ніякої логіки і здорового глузду”: Комаровський розкритикував носіння масок українцями

Відомий український лікар Євген Комаровський розповів, чому носіння масок не має великого сенсу і обгрунтував свою думку. Відповідний пост лікар опублікував в соціальній мережі Instagram.

“Я не маю права з’ясовувати з ВООЗ відносини. Для цього потрібно бути, як мінімум, президентом США. Тому змушений погоджуватися з думкою Всесвітньої організації охорони здоров’я”, – прокоментував Комаровський.

Маски, за словами експерта, потрібні хворим, щоб вони не заражали оточуючих своїми виділеннями, чхаючи і кашляючи. А ось здорових маски ні від кого і ні від чого не захищають. Подібний спосіб уникнути захворювання досить наївний, але, якщо багато людей знаходиться в не вентильованих невеликих приміщеннях, – маска може допомогти. Однак це повинна бути хороша маска або одноразова, пише УНІАН.

“Зараз маска перетворилася в пропуск в супермаркет. У кожного в кишені валяється маска. Тому в тому вигляді, в якому у нас маски якнайширше використовуються, – це абсолютна профанація, яка не має ніякого відношення до логіки і здорового глузду”, – обурюється лікар.

При цьому, експерт вважає, що міняти кожен день маски – нелогічно і нерозумно, оскільки не в кожного знайдеться стільки грошей.
“І уявити собі, що якась бабуся на свою пенсію купить собі одноразові маски і буде їх кожен день міняти – це смішно”, – підсумував Комаровський.