Четвер , 28.03.2024

Верхній одяг для осені: тенденції-2020

З настанням перших холодів пора задуматися про придбання осіннього верхнього одягу. І навіть якщо дні восени радують теплом, то ввечері або в негоду все ж може бути прохолодно.

верхній одяг для осеніЗа допомогою експертів порталу з продажу одягу в інтернеті Shafa.ua ми вирішили розібратися докладніше в головних тенденціях осені 2020 року, які стосуються саме верхнього одягу. Отже, утеплюємось!

Тренд № 1: пальто довжини максі

Для сухої погоди без дощу і сльоти сміливо вибирайте довге пальто. Максі-довжина — це те, що сьогодні на піку популярності, особливо якщо мова йде про жилети, кардигани і, звичайно ж, про пальто. Багато дизайнерів звернули особливу увагу на довжину одягу «в підлогу», до щиколотки і навіть зі шлейфами. Для прогулянок по нашим вулицям шлейф все ж навряд чи підійде, але довжину пальто до середини ікри або до щиколотки ви цілком можете собі дозволити.

Пальто-максі відмінно витягує силует, робить вас стрункіше і вище. Але все ж мініатюрним дівчатам низенького зросту максі-довжини в плані верхнього одягу краще уникати. І вже точно не варто вибирати крій «оверсайз» — таке пальто буде виглядати нібито з чужого плеча. Зате пишним високим дамам ділові та елегантні пальто довжиною «в підлогу» підійдуть як найкраще.

Тренд № 2: дублянки

Дублянки — однозначний і беззаперечний фаворит модних подіумів і показів сезону осінь-зима-2020. Більш легкі варіанти з вивернутою шкіри та замші підійдуть для осінніх днів, а довгі дублянки (в тому числі і довжиною в підлогу, як і пальто, яке ми описували вище) будуть відмінним варіантом для холодної і морозної зими. Те ж стосується і довжини: короткі куртки з виворотом з овчини, моделі «авіатор», косухи з дубленої шкіри більше підходять для міжсезоння, ніж довгі моделі до коліна і нижче.

Що стосується матеріалу, думки модних дизайнерів тут розходяться. Багато залишаються вірні класиці і натуральним матеріалам. У той час як майже половина брендів віддала перевагу штучним замінникам шкіри та замші, а також обробці зі штучного хутра. Це стосується не тільки дублянок, а й шкіряних курток, і навіть шуб. Ця тенденція прийшла до нас ще з минулого сезону, разом з темою розумного споживання і турботою про навколишню природу. Так що сміливо можете вибирати не тільки натуральні дублянки, але і яскраві штучні.

Тренд № 3: пуховики

Куди ж ми без пуховика, коли настають перші холоди?!.. Це — одна із самих практичних, універсальних і комфортних моделей верхнього одягу для осені та зими. Так, пуховик навряд чи впишеться в діловий гардероб, але його може сміливо замінити довге стьобане пальто приталеного крою і з поясом. А для стилю sport і casual добре підійдуть традиційні дуті об’ємні пуховики на натуральному пуху або на штучних високотехнологічних внутрішніх утеплювачах.

Яку конкретно модель вибрати? Все залежить тільки від ваших смаків і уподобань: дизайнери показали на подіумах безліч фасонів і моделей, серед яких кожен може вибрати своє. Довгі, до щиколотки пуховики-ковдри будуть самими затишними, пуховики довжиною до середини стегна приталеного фасону підійдуть для кожного дня, а короткі куртки-пуховики, дуті і об’ємні відмінно впишуться в спортивний образ.

Тренд № 4: пальто в клітинку

Якщо повернутися до теми пальто, то однозначним фаворитом у модних дизайнерів визнано на осінь-2020 пальто в клітинку. При цьому варіантів клітинки може бути так багато, що можна підібрати як стриманий і ледь помітний принт, так і неймовірно яскравий і контрастний. У першому випадку це буде пальто в клітинку «гленчек», «принц Уельський», тонку «зошитову» клітинку без контрастних поєднань.

У другому випадку, якщо хочете більше яскравості, сміливо вибирайте чорно-білу шахматку, дрібну різнокольорову клітку «віші», «гусячу лапку» і, звичайно ж, шотландку. І чим яскравіше будуть поєднання в картатому принті, тим краще. Для осінніх пальто-2020 варто вибрати насичений синій, яскравий червоний, гірчично-жовтий колір, синьо-зелений відтінок морської хвилі або пурпурно-рожевий.

Тренд № 5: парки

Для тих, хто цінує мінімалізм, лаконічність, стриманість, стиль мілітарі і зручність, відмінно підійдуть куртки-парки. Вони також можуть бути різної довжини, але бажано не укороченими. Довжина до середини стегна, до коліна або навіть нижче — відмінний варіант. Пам’ятайте, що дуже вдало в парках виглядає асиметричний низ, коли ззаду куртка трохи довше, ніж спереду. Це ще і зручно і комфортно: подовжений поділ ззаду захищає від вітру і холоду.

Якщо «стиль мілітарі» для вас означає колір хакі, сірий коричневий і камуфляж, а також строгий крій і стриманий фасон, то дизайнери в 2020 році повністю спростовують такі стереотипи. Вибирайте для парки яскраві кольори і відтінки, додайте більше контрастності в сірі осінні дні. Крій парки може бути як вільним і прямим, так і приталеним.

3 коментарі

  1. Це тупо слідкувати за модою трендом

  2. Мода… Це все ні до чого

  3. Я просто обожнюю носити парки, вони такі зручні, лаконічні. Я не завжди слідкую за модою, але я задоволена, що мій улюблений вид верхнього одягу зараз в тренді)