П’ятниця , 29.03.2024

Не довіряйте незнайомцям: чому тернополянка віддала шахраям велику суму грошей

Телефонні афери: шахраї за декілька днів видурили у  жителів Тернопільщини понад 50 000 гривень.

Троє жителів Тернопільської області потерпіли від рук телефонних аферистів, які представлялися співробітниками фінансових установ. Аферисти під різними приводами дізнавалися персональні дані й привласнювали заощадження краян.

Одна із потерпілих втратила майже 40 000 гривень. Зі слів заявниці, до неї зателефонував псевдопрацівник банку, який запевнив жінку про автоматизоване блокування карткового рахунку. Зловмисник ввійшов в довіру та переконав заявницю про можливість усунення даного недоліку. Для цього необхідно було повідомити конфіденційну інформацію про електронний гаманець, що вона й зробила. Вже згодом на мобільний телефон потерпілої прийшло сповіщення про зняття готівки в розмірі 38234 гривень.

Від аналогічного злочину потерпіла й 30-річна тернополянка. Аферисти зняли з її рахунку більше 2000 гривень. А от житель Збаразького району розповів аферистам свої персональні дані, за допомогою яких пройдисвіти привласнили з пенсійної картки 5400 гривень й з кредитки 6000 гривень.

За даними фактами правоохоронці розпочали досудове розслідування відповідно до ч. 1 ст.190 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції звертаються до гостів та мешканців краю бути обачними та не довіряти невідомим. Зрозумійте, ви самі своїми ж діями допомагаєте зловмисникам, які в подальшому викрадають ваші заощадження.

Пам’ятайте, ніколи, ні за яких обставин не повідомляйте зловмисникам ваші особисті дані. Працівники фінустанов не телефонуватимуть та не дізнаватимуться конфіденційну інформацію.

У разі, якщо у вашому домі пролунав дзвінок, дізнайтесь якомога більше інформації від невідомого. Не гайте часу, одразу телефонуйте на лінію «102».

Розкрити такий вид злочинів надзвичайно важко, оскільки відстежити в подальшому рух коштів майже неможливо.

One comment

  1. Руки обрубати