П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі через суху траву ледь не згоріла заправка та авторинок

15 вересня о 12:02 до оперативно-диспетчерської служби Управління надійшло повідомлення про те, що на вулиці Микулинецька бічна, що у Тернополі, горить суха трава.

На місце події направили черговий караул частини спеціальної пожежної техніки Управління. По прибуттю з’ясувалося, що площа загорання становить близько 50 м.кв. Рятувальники розгорнули рукавні лінії та ліквідували пожежу, повідомляє управління ДСНС України у Тернопільській області.

Нагадаємо, що на вулиці Микулинецька у Тернополі не вперше виникають такого роду пожежі. Масштабно горів сухостій цьогоріч на Великодні свята. Та завдяки оперативній роботі бійців ДСНС вдалося запобігти трагічним наслідкам. Причина таких пожеж – люди, які власноруч спалюють сухостій, незважаючи на те, що поруч знаходиться авторинок, житловий сектор, декілька АЗС. І ризик перекидання вогню на ці об’єкти за сухої і вітряної погоди надзвичайно великий. Але і це не остання небезпека. У даній місцевості знаходять поклади торфів. А пожежі торфів – найзатяжніші, адже торф тліє під шаром грунту і робота рятувальників у таких місцях може тривати місяцями.