Четвер , 25.04.2024

Світ якісної сантехніки: як правильно обирати

У сучасному світі немає проблеми в тому, аби купити сантехніку.

Значно важче правильно підібрати вироби, знайшовши якісні та надійні моделі. Нюансів безліч. Проте сьогодні ми поговоримо про найважливіші.

На що звертати увагу

При покупці сантехніки є декілька важливих факторів, на які слід звертати увагу. Дотримання умовних правил дозволить не лише підібрати якісний товар, але й не стати жертвою шахраїв.

Продавець

В першу чергу слід дивитися на дилера, а не на марку виробника. Річ у тім, що технології виготовлення продукції схожі. До того ж більшість товарів даного спектру в Україну імпортують з Європи. Тому в цьому випадку необхідно довіряти продавцю, який не лише віддасть вам продукцію, але й вмонтує її, оформить гарантію й у разі пошкоджень дійсно відремонтує чи замінить деталь.

Одним із беззаперечних лідерів є магазин Світ якісної техніки. Побачити товар можна як в офісі, так і на сайті https://svitsanteh.com.ua.

Гармонія поєднання

Завчасно продумайте дизайн та підберіть техніку в одному стилі й кольорі. Як виняток з правила – лише сміливі дизайнерські поєднання та акцентування уваги на чомусь одному.

Матеріал виготовлення

Мало хто знає, проте сантехніку можуть створювати з кількох десятків видів матеріалів. Кожен з них має свої переваги й недоліки, з якими слід ознайомитися завчасно.

Проте, достатньо вивчити лише найпопулярніші матеріали. На українському ринку вони такі:

  1. Фаянс. Відносно недорогий та легкий. Суттєвим недоліком є пористість поверхонь, через що до них швидше «чіпляється» бруд.
  2. Порцеляна. Дорогий та важкий матеріал, який надзвичайно стійкий до перепаду температур. Через особливість обробки – випалювання – поверхня майже не піддається забруднюванню.
  3. Композитні вироби. Характеризуються підвищеною стійкістю як до механічних ударів, так і до впливу хімічних речовин. До того ж вони не вибагливі в догляді. Недолік – суттєво висока вартість.
  4. Мармур. Чи не найдорожчий та найрозкішніший матеріал. Окрім вартості недоліком є необхідність додаткового догляду.
  5. Скло. Наймодніший матеріал. Завдяки технології виготовлення у міцності може позмагатися з порцеляною та фаянсом. Суттєвий недолік – велика чутливість до забруднень.
  6. Чавун. Вироби надзвичайно важкі, проте дуже дешеві. Ще одна перевага – довший період утримування тепла.
  7. Сталь. Легкий та дешевий матеріал, який швидко нагрівається та ще швидше втрачає тепло. Суттєвий недолік – тонкі листи сталі можуть прогинатися.
  8. Акрил. Відносно недорогий та легкий матеріал. Серед недоліків: необхідність додаткових засобів для догляду, мінімальна стійкість до механічних пошкоджень.

Деякі матеріали додатково покривають для надання їм естетичного вигляду.

Форма та розмір

Підбирається для кожного виду окремо. Усе залежить від дизайну та розміру ванної кімнати.

Стиль кріплення

Перш ніж обирати сантехніку, слід звернути увагу на отвори для змішувачів та їхнє розташування стосовно виробу. Неправильно підібраний варіант ви просто не зможете встановити у ванній кімнаті.

Принцип дії

Йдеться про варіації зливу води та усунення її накопичення всередині конструкції.

Важливо: ціна виробу напряму залежить від підібраних критеріїв.

Як бачимо, є безліч нюансів, на які слід звернути увагу при виборі товару. Аби не вивчати всі деталі самотужки, зверніться до одного з консультантів магазину Світ якісної сантехніки. Тут ви знайдете ідеальний товар за помірною ціною.