П’ятниця , 26.04.2024

Топ-3 тренди столових сервізів

У світі фаст-фуду і доставки суші додому дивом зберігаються прості сімейні цінності. Недільний обід: все сімейство за одним столом, красива скатертина, фамільне срібло, аромат свіжоспеченого хліба і блискучий стильний посуд.

Модні столові сервізи на Мир Посуду зуміють створити святкову обстановку сімейної трапези. Це чудовий подарунок і стильна покупка для власного новосілля.

Мінімалізм

У багатьох в бабусиному буфеті зберігається апофеоз мрій радянських домогосподарок і нічний кошмар мистецтвознавців – сервіз «Мадонна». Бездоганна якість порцеляни було безжально загублено непомірною кількістю позолоти, вигадливих завитків із солоденькими сюжетними розписами. Музейної цінності цей шедевр кічу не має, апетиту не викликає.

Зараз в тренді мінімалізм в стилі авторів колекцій Mikasa, Noritake, Than, BGN Network:

  • білосніжні сервізи з рельєфним малюнком;
  • скромний однотонний розпис – платиновий, срібний або кольору білого золота;
  • контраст між білою внутрішньою частиною і однотонним кольоровим верхом;
  • тонкий або умисно надмірно-широкий кольоровий кант по краю тарілок, соусників і чашок;
  • асиметричний ручний розпис у акварельних тонах;
  • тонкі чіткі лінії, графічний орнамент, арабески.

Традиції

Ряд відомих виробників відновлюють у своїх колекціях кращі зразки розпису столового посуду 18-20 століть. Класицизм, ампір, модерн, арт-деко, конструктивізм в авторській інтерпретації стають окрасою домашніх колекцій. Сервізи Krzysztof WAWEL Leander, Імператорської порцеляни, Prouna, Cmielow оживили кращі традиції аристократичних трапез: гармонія квітів, оригінальна сюжетна лінія, бездоганне виконання.

У таких сервізах не забуті супниці, соусниці, сільнички, блюда для закусок і крихітні пиріжкові тарілки: одного сервізу досить, щоб весь посуд на столі гармонічно доповнював один одного.

Яскраві акценти

Психологи довели пряму залежність апетиту від кольору посуду. Холодні синьо-блакитні тони вибирають селебріті, що сидять на вічній дієті. Чорні та червоні комплекти ідеально гармоніюють з популярними суші і ролами. Соковиті кольори апельсина, сонця, тосканської теракоти розсіюють смуток і будь-яку страву роблять зовні заманливо апетитною. Сучасний дизайн і оригінальні колірні рішення використані в сервізах DPL Betta, Noritake, Luminarc, Villa D`este.