Субота , 20.04.2024

Тернополян попереджають про зниження температури – очікується ожеледиця

Починаючи з сьогоднішнього дня, температура повітря поступово знижується.

Синоптики прогнозують, що найближчими днями вона залишатиметься із позначкою плюс, втім вже у найближчі вихідні уночі можливе зниження температури до -3 градусів.

Зважаючи на регулярні дощові опади, які спостерігатимуться найближчими днями, та перепади температури, можливе виникнення ожеледиці, інформують сьогодні, 17 листопада, у прес-службі управління ЖКГ Тернопільської міської ради.

Комунальники нагадують пішоходам та водіям про необхідність дотримання правил дорожнього руху та закликають бути більш обережними при пересуванні вулицею. Погода сприяє утворенню так званої “кірки”,  яка особливо небезпечною є на тротуарах.

Від найближчих вихідних комунальники спільно із фахівцями відділу технагляду приступають до чергувань і у вихідні, і  у нічну частину доби, щоб оперативно реагувати на погодні прояви та оперативно приймати рішення щодо виконання привентивних заходів на проїжджих частинах доріг міста.

Частину тротуарів у Тернополі прибирають механізовано, але окремі ділянки вимагають і ручного прибирання та посипання, тому можливі незручності. Готова до роботи у зимовий період і спецтехніка підрядних організацій, а також обслуговуючих підприємств.

Рекомендуємо водіям транспортних засобів утриматись без необхідності від поїздок по місту, для тих, хто ще цього не зробив – замінити шини на зимові та суворо дотримуватись “Правил дорожнього руху”.

Мешканців житлових будинків для забезпечення належного механізованого утримання прибудинкових територій комунальники просять утриматися від паркування транспортних засобів у дворах. Пішоходів просять  звернути увагу на наявність протектора у взутті і перейти на так звану «зимову ходу».