Субота , 20.04.2024

Subaru WRX STI: найкращий автомобіль на всі випадки життя

У сучасному світі автомобіль сприймається не як розкіш, а як необхідна річ побуту.

Він дозволяє не лише з комфортом та мінімальною затратою часу добиратися в потрібні місця, але й вирушати в дальні поїздки у будь-який момент. Проте, слід правильно підібрати марку та модель транспортного засобу.

Одним з найкращих варіантів є спортивна Subaru WRX STI. Машина оптимально підлаштовується для їзди містом з великим трафіком, до автобанів чи сільських доріг.

Особливості Subaru WRX STI

Перша версія автомобіля побачила світ у далекому 1994-му. Модель розробляли як покращену модифікацію WRX. Зміни й справді принесли популярність. У серії 1 авто випускали до 2000-го року.

Загалом від першого виходу (1994-й) до сьогодні світ побачив чотири варіації відомої Subaru WRX STI. Поговоримо власне про останню.

Subaru WRX STI 4

Четверте покоління феєрично представили у Детройті в січні 2014-го. Від попередників автівка відрізняється не так виглядом, як наповненням.

Велику увагу технологи приділили двигуну транспортного засобу. Лінійний ряд покращили агрегатом від Boxer з об’ємом у 2,5 літри. EJ257 має в собі аж 305 «конячок», що дозволяє розганятися до сотні за 6 секунд (за деякими версіями, авто від 2016 року випуску потребують лише 5,2 с). Щоправда, розхід на 100 км по трасі – близько 8,4 літра. У місті показник збільшується до 10-11 л.

Завдяки жорсткішій підвісці та системі активної зміни тяги автомобіль став більш керованим. Аби домогтися максимального контролю для водія конструкторам довелося модифікувати композитний кузов.

Subaru WRX STI доступний з двома коробками передач – стандартна 6-МКПП та варіативно-спортивна.

Де і за скільки купити

Придбати автомобіль можна або з рук (б/у), або в салоні – новенький. Від вибору місця покупки залежить і ціна, і стан транспортного засобу.

При перекупці авто експерти радять звертати увагу на ряд факторів, зокрема:

  1. Чи був ТЗ в аварії. Якщо так – які мав пошкодження.
  2. Чи обраний автомобіль не потопельник (їх, зазвичай, продають з поміткою «терміново» та суттєво дешевше від ринкової вартості).
  3. Перевірити документи та серійний номер у базі поліції (чи авто не викрадене, не під заставою тощо).

Найкраще купляти новий транспортний засіб в салоні виробника, або в дилера. Обидва не лише продають справні машини, але й надають гарантійні талони.

Попри те, що Subaru WRX STI відносно не нова модель, викласти за автівку доведеться кругленьку суму. А саме:

  1. На ринку з рук – від 360 тисяч гривень за моделі 2014-2016 року та від 800 000 грн за авто 2018-го року випуску.
  2. В салоні – від 900 000 гривень.

Як бачимо, Subaru WRX STI – один з найкращих варіантів як для повсякденної їзди, так і для дальніх маршрутів. П’ятимісний седан з потужним двигуном впорається з будь-якою дорогою. А от щодо покупки – найкраще вибирати ТЗ в офіційних дилерів. Так ви уникнете проблемних авто.