П’ятниця , 29.03.2024

Житель Тернопільщини отримав 17000 гривень штрафу за те, що на вулиці був без документів

У Бережанах суд покарав штрафом чоловіка, який на вулиці перебував без документів що посвідчують особу.

Факт порушення було зафіксовано у місті Бережани на вулиці Тернопільській. 17 листопада 2020 року близько дев’ятої години ранку працівники поліції помітили чоловіка, який курив сигарету на автобусній зупинці.

Чоловікові зробили зауваження, адже куріння у громадських місцях заборонено законом. Потім правоохоронці запитали чи має він документи, що посвідчують його особу, пише Тернополіс.

Чоловік відповів, що будь-яких документів не має, документи знаходяться в нього вдома. Після цього його запросили пройти до Бережанського відділення поліції.

Там на чоловіка склали протокол за ст. 44-3 ч. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Матеріали справи направили на розгляд у суд. Особа, на яку склали адмінпротокол, ніде на працює, розлучений, має на утриманні одну малолітню дитину.

У судовому засіданні чоловік визнав провину і підтвердив, що 17 листопада 2020 року дійсно перебував на автобусній зупинці без документів, що посвідчують особу.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що в діях чоловіка вбачаються ознаки порушення, передбачені ст. 44-3 ч. 1 КУпАП.

27 січня суддя Бережанського районного суду Крамар В. М. постановив визнати винним  чоловіка, який перебував на вулиці без документів, у вчиненні правопорушення передбаченого ч.1 ст.443КУпАП та накласти на нього стягнення у виді штрафу 17000 гривень.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Постанова може бути оскаржена впродовж 10 днів після її винесення.

Нагадаємо, відповідно до Постанови Кабміну на території України на період дії карантину забороняється перебування людей на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

Читайте також:
На Тернопільщині підприємець за порушення карантину отримав 17000 гривень штрафу