П’ятниця , 19.04.2024

Сергій Надал: У Тернополі пом’якшуємо карантин, але постійно моніторимо ситуацію

Учні переходять до звичного режиму навчання, пом’якшуються умови роботи для закладів громадського харчування

Головне. Завдяки вжитим заходам, у Тернополі протягом останнього тижня спостерігається стійка тенденція зменшилася загальної кількість хворих. З 26 квітня учні середньої та старшої школи відновлюють повноцінне очне навчання. Запрацюють з дотриманням протиепідемічних заходів заклади громадського харчування. Запроваджено курси реабілітації для пацієнтів, що перехворіли на коронавірусну хворобу. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Цитата.  “Зважаючи на позитивний досвід запровадження минулого тижня змішаного навчання — цього тижня учні середньої та старшої школи переходять до звичного щоденного навчання. Також дозволено працювати закладам громадського харчування з суворим дотриманням протиепідемічних заходів”, – зазначив Сергій Надал.

Разом з тим, міський голова закликав максимально серйозно поставитися до протиепідемічних заходів під час святкувань.

“Ситуація покращилася. Ми пом’якшуємо карантин. Постійно моніторимо ситуацію. Проте, якщо після свят ми будемо мати новий сплеск захворюваності, нам доведеться повернутися до жорсткіших обмежень. Тому прошу усіх дотримуватися протиепідемічних заходів. Підприємців забезпечити антисептики і контроль на вході у торгові центри. Тернополян прошу носити маски, дотримуватися соціальної дистанції. Це прості речі, які захищають усіх”, – наголосив Сергій Надал.

Що зміниться?

  • Заклади громадського харчування зможуть працюватиз 7 до 22 години у звичному режимі з суворим дотриманням протиепідемічних заходів. Заборонена робота у нічний час та робота нічних клубів.
  • Підприємці мають дотримуватися усіх санітарних норм. У передсвяткові дні рекомендовано посилити контроль у торгових центрах. Підприємці разом з поліцією слідкуватимуть за дотриманням маскового режиму.
  • З 26 квітня учні 5-11 навчаються у звичному очному режимі.
  • Також у місті планується розгорнути роботу з реабілітації пацієнтів, які перехворіли на коронавірусну хворобу.

Які додаткові заходи у передсвяткові дні

У передсвяткові дні збільшується кількість відвідувачів у торгових центрах. За даними поліції більшість зафіксованих порушень припадає саме на гостей Тернополя. Міським штабом з протидії коронавірусу рекомендовано посилити контроль за дотриманням заходів безпеки. Міський голова Сергій Надал звернувся до підприємців з проханням допомагати правоохоронцям для забезпечення нормальної роботи бізнесу.

“Ми всі зацікавлені, щоб люди працювали. Мали змогу заробити. Але для того маємо забезпечити дотримання усіх протиепідемічних заходів, щоб Тернопіль не потрапив до “червоної зони”. Тому прошу підприємців посприяти у дотриманні вимог щодо наявності антисептиків, масок, дотримання обмежень щодо кількості відвідувачів”, – зауважив міський голова.

Яка загальна ситуація? 

У Тернополі від початку епідемії  захворіло трохи більше 18 тис чоловік. З них більше 14,5 тис одужало. Зафіксовано 266 летальних випадків, проте останнього тижня їх кількість пішла на спад. Протягом доби фіксується близько 80 нових випадків COVID-19 і близько 70 одужує.

У лікарнях Тернополя –  228 хворих на COVID-19. З них 214 потребують кисневої підтримки через маску або кисневий концентратор. 5 пацієнтів підключені до апаратів ШВЛ. Більшість з тих, хто перебуває у лікарні, захворіли напередодні спаду захворюваності. У переважній більшості тернополяни лікуються вдома амбулаторно, а перебіг хвороби відбувається у легкій формі.

Читайте також:
Сергій Надал: Сподіваюся, на Великдень повного локдауну не буде. Але просимо тернополян бути обережними