П’ятниця , 19.04.2024

Монако — Шахтар: анонс матчу і прогнози букмекерів

У вівторок, 17 серпня, відбудеться перший матч раунду плей-офф Ліги Чемпіонів між французьким Монако і донецьким Шахтарем.

На кону — вихід до групового раунду Ліги Чемпіонів, а такі двобої ніколи не бувають простими.

Монако

Сайт transfermarkt дає вартість Монако у 385 млн. євро. Команда добре і збалансовано укомплектована й грає в раціональний, прагматичний футбол. Найдорожчі гравці: нападники Бен Едер (35 млн. євро) і Фолланд (30 млн. євро), а також опорний півзахисник Чуамені (30 млн. євро).

На попередній стадії французький клуб впевнено пройшов празьку Спарту – 2:0 і 3:1. А ось чемпіонат Франції стартував для монегасків не так позитивно: домашня нічия з Нантом – 1:1 та виїзна поразка від Лорьєна – 0:1.

Шахтар

Шахтар не має таких дорогих гравців, як у суперника — загальна вартість 177 млн. євро. Його основні нинішні зірки захисник Додо і вінгер Соломон коштують по 20 млн. євро. Як відзначають експерти, і основний склад, і гра команди поки далекі від балансу. Особливо страждає помаранчево-чорний клуб при стандартах біля його воріт (а Монако славиться їх реалізацією).

Шахтар також розпочав сезон у єврокубках успішно — двічі по 2:1 гірники перемогли Генк. У чемпіонаті України зіграно 4 поєдинки — три перемоги і поразка від Олександрії. Команда посідає 3 місце.

Початок гри і трансляція

Матч розпочнеться у вівторок, 17 серпня, о 22.00 за київським часом. В Україні пряму трансляцію поєдинку можна подивитися на телеканалі «Megogo Футбол 1». Потрібно наголосити, що право транслювати всі єврокубки тепер матиме компанія Megogo, а не телеканали Футбол.

Прогноз

Букмекери в звітному матчі, як і у всьому протистоянні загалом, надають перевагу Монако. «Фавбет» на перемогу господарів у першому матчі поставив коефіцієнт — 1,7. Виграш Шахтаря оцінюють в 5,0. Нічию — 3,95.

«Парі Матч» оцінив перемогу французів коефіцієнтом 1,71, перемогу гостей — 4,9, нічию — 3,8.

Що ж до загального проходу, то і тут шанси Монако оцінюють вище:  «Фавбет» оцінив їх участь у груповому етапі  коефіцієнтом 1,6, «Парі Матч» — також 1,6. Шахтаря, відповідно, 2,43 та 2,34.

Читайте також:
Тоттенхем – Манчестер Сіті – 1:0. Огляд матчу і відео голу