Четвер , 25.04.2024

У Тернополі чоловік з Козівського району обікрав магазин комп’ютерної техніки

У Тернополі судили чоловіка, що заліз у магазин та викрав звідти комп’ютерної техніки на понад 13 тис грн. Не садити злодія просив суд сам потерпілий.

крадіжка, кримінал, наручники

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 23 червня 2021. Як випливає з обвинувального акту, 4 серпня 2020 року о 1-й ночі чоловік підібрав ключ і проник у магазин. Звідти виніс комп`ютерну техніку та комплектуючі до неї, мобільний телефон, два планшети, а також грошові кошти на загальну суму у понад 13 тис. грн. Таким чином, вчинив правопорушення за ч.3 ст. 185 КК – вчинив крадіжку поєднану з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або що завдала значної шкоди потерпілому.

Фігурант справи – уродженець с.Таурів Козівського району Тернопільської області, непрацюючий, неодружений, раніше не судимий. У суді він вину визнав, щиро розкаявся. Чоловік просив суворо не карати та погодився зі всіма доказами, зібраними слідством, відмовившись від їх дослідження у суді.

Потерпілий заявив, що фігурант справи ще не відшкодував йому 10 тис. грн матеріальної шкоди, але просив призначити йому покарання, не пов’язане з позбавленням волі. Суд дослухався.

Він визнав обвинуваченого винуватим у крадіжці і дав три роки тюрми, але на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши три роки іспитового строку. Також суд сказав стягнути з нього 3922 грн процесуальних витрат на експертизи.  Вирок набрав законної сили.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
У Тернополі 38-річний чоловік погрожував поліцейським зброєю