П’ятниця , 26.04.2024

2,39 проміле: у Тернополі за п’яну їзду водій “Ауді” отримав 17000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції був зафіксований 17 серпня цього року у Тернополі – близько другої години ночі на вулиці Корольова патрульні зупинили водія автомобіля марки “Ауді”, який порушував правила дорожнього руху і перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру. Результат – 2,39 проміле при дозволеній нормі у 0,2 проміле. Загалом показник у понад 2 проміле вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні порушення (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій нічого не вигадував – визнав свою провину та щиро розкаявся у вчиненому.

Тож суд за вчинене порушення призначив йому покарання у вигляді 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

13 вересня минув термін подачі апеляції і рішення суду уже набрало законної сили.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
За використання сирени водій “BMW X5” отримав 8500 гривень штрафу