Четвер , 28.03.2024

Холоди йдуть: на Тернопілля повернеться відносне тепло

Невелике потепління повертається на Тернопільщину. За прогнозами Укргідрометеоцентру, температурні показники вночі поступово підвищуватимуться. Втім, дошкулятимуть сильні штормові вітри.

Похмура, волога погода на Тернопільщині зберігатиметься майже до кінця тижня. Місцями у краї можливі невеликі дощі, але температурні показники зберігатимуть тенденцію до підвищення. “У четвер Україна буде чи не найхолоднішою в Європі. Температура повітря протягом дня коливатиметься в межах +6 +10 градусів. Найближчої ночі, при проясненнях, можливі на ґрунті заморозки. Почне, щоправда, теплішати в багатьох західних областях, розтануть носи й щоки від повітря з милосерднішими градусами, 9-13 тепла.

Вітер переважатиме північно-західного напрямку, в західних областях може бути рвучким. Між іншим, у п’ятницю вітер посилиться в усій Україні і досягатиме штормових поривів! Дощі, переважно незначні, ще погуляють у четвер значною частиною України, хіба в західних областях опади припиняться, але приємна вогкість з ранковими туманами залишиться. 24-го вересня вітер посилиться до штормового, дощів побільшає. Проте вихідними днями синоптична ситуація схаменеться — підвищить градуси та почне вимітати дощ”, – зазначає синоптик Наталка Діденко.

За попередніми прогнозами, відчутне потепління на Тернопільщину прийде з неділі. Втім, воно буде нетривалим. Осінь береться до реалізації своїх прав та обов’язків.

Читайте також:
Ніби щось вибухнуло: сьогоднішній землетрус записали відеокамери (ВІДЕО)