П’ятниця , 29.03.2024

Встановив “прослушку” на кухні бізнес-партнера: у Тернополі засудили бізнесмена

У Тернополі судили бізнесмена, який встановив “прослушку” в кухні свого бізнес-партнера. Пригода завершилась для “шпигуна” укладанням угоди з прокуратурою та штрафом.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 16 вересня. Як випливає з нього, навесні 2018 року у обвинуваченого виник умисел на придбання засобу негласного отримання інформації (СТЗ – прим. ред.) та використання його у помешканні свого бізнес-партнера.

Надалі, у травні 2018 року, придбав через Інтернет такий засіб. Ознайомившись детально з інструкцією його використання, придбав ще й сім-карту оператора мобільного зв’язку, активував її. Задля активації роботи засобу, встановив цю сім-карту у СТЗ і у червні 2018 встановив пристрій на кухні у партнера, пише Тернополіс.

Згодом, задля аудіоконтролю, здійснив три дзвінки із свого телефону на карту, встановлену у засіб негласного збору інформації.  Також телефонував на сім-карту впродовж червня 2018– березня 2019 із телефону дружини.

Відтак фігурант справи умисно, у період часу з травня 2018 року по березень 2019 року включно, з метою аудіоконтролю бізнес-партнера, незаконно використовував незаконно придбаний спеціальний технічний засіб негласного отримання інформації. Такі дії правоохоронці кваліфікували за ч.1 ст. 359 КК “Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації”.

Надалі, 26 серпня 2021 року, обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою. 16 вересня суд її затвердив. Зокрема, він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 359 КК та присудив узгоджене покарання – 650 неоподаткованих мінімумів, що становить 11 050 гривень.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Читайте також:
На Тернопільщині зник 24-річний чоловік з психічними розладами (фото)