Субота , 20.04.2024

У Тернополі у напрямку Підволочиського шосе збудують автовокзал

Тернопільська міська рада планує забудувати майже 2 га землі у напрямку Підволочиського шосе. Так днями виконавчий комітет прийняв рішення внести ділянку до переліку інвестиційно привабливих об’єктів та оголосити відкритий конкурс.

На зазначеній ділянці має з’явитися група житлових будинків із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та торгово-культурного центру.

За умовами конкурсу, участь у ньому можуть брати фізичні та юридичні особи. Кінцевий термін прийому документів – 14 серпня 2015 року.

Очевидно, таким чином міська рада планує розпочати багатостраждальне будівництво так званого «6-го мікрорайону» у напрямку аеропорту загальною площею близько 6 га. Нагадаємо, відповідне рішення прийнято ще у 2005 році.

Земельну ділянку міськрада закріпила за своїм же підприємством — КП «Тернопільбудінвестзамовник». Там передбачено великий супермаркет, дитячий садочок, автовокзал, інші заклади й установи, необхідні для повноцінного проживання мешканців. У плані передбачено об’єкти транспортної та соціальної інфраструктури. А також підземний перехід або наземний міст для сполучення зі «Східним масивом». Окремі ділянки на цій території винесли на відкритий аукціон для продажу. Це, мовляв, з метою будівництва великого супермаркета з автостоянкою та автовокзалу, пише газета «Номер один»