Четвер , 25.04.2024

У “Замки Тернопілля” вкладуть ще майже 10 млн. грн

Туристичні новини Тернопільщини: 9,5 млн. грн. виділили з державного бюджету на відновлення національного заповідника “Замки Тернопілля”.

Збаразький замок

Рішення про виділення цих коштів прийняте Кабінетом міністрів на початку серпня цього року, пише “Терноград”.

За інформацією прес-служби Тернопільської обласної державної адміністрації, за ці кошти на території основного об’єкту  заповідника – Збаразького замку – проведуть реставрацію, реконструкцію, перепланування та оздоблення інтер’єрів приміщень і подвір’я.

Збаразький замок є пам’яткою архітектури національного значення ХVII ст. У ньому діє 25 виставкових залів, в яких міститься ряд стаціонарних експозицій (археологія, етнографія, ремесла краю, зброя, твори сакрального мистецтва, нумізматика, органний зал), а також ряд виставок художніх творів митців України (картини, скульптури, вишивка).

«Відновлення туристичної привабливості краю – одне з пріоритетних завдань для керівництва області, – наголосив Степан БАРНА.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна приобіцяв, що всі звернення керівництва заповідника щодо подальшого виділення коштів на реконструкцію замків також будуть ним підтримані, бо відновлення туристичної привабливості краю є одним із його пріоритетних завдань.

За словами очільника області, у планах також проведення реконструкції Червоногородського замку, який знаходиться неподалік Джуринського водоспаду.

Загалом, національний заповідник “Замки Тернопілля” включає 11 історичних об’єктів – Збаразький замок, Вишнівецький палац, Скалатський замок, Теребовлянський замок, замок у смт. Микулинці, замки в с. Язловець, с. Підзамочок, та смт. Золотий Потік, фортеці у смт. Скалі-Подільській, у с. Кривче та замок у Чорткові. Більшість із цих замків Тернопілля потребують реконструкції.

Читайте також:
ТОП-10 найбільш привабливих туристичних місць на Тернопіллі