П’ятниця , 29.03.2024

У Кременецькому районі люди б’ються за церкву

На Тернопільщині церкву ділять Київський і Московський патріархати. Конфлікт триває вже півроку. 

З бійкою та лайкою — так ідуть до церкви у селі Колосово, пише 24tv.ua

Українська православна церква Московського патріархату не реагує на документ, який дозволяє правити в церкві Київського патріархату. Парафіяни із священиком Київського патріархату намагалися потрапити до храму. Та Московському патріархату на це начхати.

Батюшка Московського патріархату йти на компроміс не хоче. Навіть ідея з почерговим служінням його не задовольняє. Такі слова вірян не переконують, але ще підливають масла у вогонь, тож люди вирішили діяти більш радикально — почали бійку на подвір’ї храму. Заспокоювала натовп міліція.

Згодом з’явилося підкріплення для Московського патріархату. Шість автобусів прибуло з Почаєва. Новоприбулі всі як один запевняють — просто приїхали на ранкову службу. Попри заборону міліції, віряни все ж прорвалися на подвір’я храму. Аби зарадити бійці, священики домовилися — у неділю до церкви ніхто не піде.

У середу, 9 вересня, відбудеться суд у цій справі. Та навряд чи рішення суду задовольнить обидві парафії. Тому до завершення конфлікту ще далеко. Тим паче, що і одні, і другі пообіцяли знову прийти до церкви через тиждень.