П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині податкова накрила цегельний завод із трудовими нелегалами

Співробітники оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області в ході відпрацюванням одного з приватних підприємств області, яке займається виготовленням цегли, встановили, що його службові особи використовували працю найманих працівників без їх належної реєстрації.

Так, для забезпечення безперервного циклу виробництва на підприємстві було задіяно 15 найманих працівників з числа місцевих жителів та жителів Хмельницької області.      Частина немісцевих найманих працівників проживала в наметі поблизу підприємства.

Встановлено, що із найманими працівниками трудові договори не укладались, середня заробітна плата становить 150 гривень на день.

Крім цього, звітність за формою 1-ДФ службовими особами цього приватного підприємства до органів ДФС у Тернопільській області впродовж 2015 року не подавалась, і, відповідно, податок на доходи фізичних осіб не утримувався.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області за фактом грубого порушення законодавства про працю службовими особами даного приватного підприємства внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Триває досудове розслідування.

За вказане порушення службовим особам підприємства загрожує штраф від 34 до 51 тисячі гривень або виправні роботи терміном до двох років, повідомили 11 вересня у відділі комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області.