Четвер , 28.03.2024

Директор тернопільської “Ниви” розповів про реальну фінансову ситуацію клубу

Футбольний клуб “Нива” вже не вперше у своїй історії переживає важкі часи. Цього разу труднощі виникли з фінансуванням, адже власники клубу вже тривалий час не виділяють коштів для існування команди, повідомляє офіційний сайт ФК “Нива”. 

nyvaНа матч 10-го туру проти харківського “Геліоса” “Нива” через брак цього ж фінансування вирушити не змогла. Ситуацію у тернопільському ФК коментує директор “Ниви” Павло Білик.

За словами Павла Олексійовича, власники перестали фінансувати “Ниву” з середини травня цього року.

— Футбольний клуб “Нива” зареєстрований на кіпрську компанію “МАРЕКАЗ ЛІМІТЕД”. — пояснив Павло Білик. — Довіреним лицем цієї компанії був тодішній гендиректор львівських “Карпат” та медіа-холдингу “ZIK” Ігор Дедишин, який представляв інтереси нових власників. Згодом між футбольним клубом та медіа-холдингом був укладений договір про співпрацю. “ZIK” став титульним спонсором ФК “Нива”. Спершу нові власники виділяли кошти на команду, а на новий сезон перед клубом були поставлені амбітні завдання. Проте із середини травня вони припинили фінансування команди. Дотепер власними силами клуб на плаву утримуємо ми.

Фінансова ситуація у клубі почала загострюватися на початку осені. До цього часу, вірячи обіцянкам власників клубу, тернопільські керівники “Ниви” вклали у команду чималі кошти, а от власники жодних кроків назустріч робити не намагалися. Водночас, команда була забезпечена усім необхідним — проживанням, транспортом та харчуванням. Критичною ситуація у клубі стала нещодавно, коли “Нива” не зуміла виїхати на календарну гру до Харкова.

— Особисто я просив власників “Ниви” про відставку, але моє прохання не задовільнили. — додає Павло Білик. — Навіть попри усі наші спроби та кроки — вони не проявляють жодної активності по відношенню до клубу. Самі ж бачите, яке місце займає “Нива” у турнірній таблиці. Проте ми не маємо ресурсів, щоб запросити у команду хороших футболістів, які б покращили гру “Ниви”. Не можемо дозволити собі запросити когось у помічники новому тренеру — теж заважає відсутність фінансування. Можливо, знайшлися б нові люди, які були б готові взяти на себе фінансові зобов’язання. Ми теж могли б їм допомагати фінансувати клуб. Але, зі своєї сторони, вдіяти нічого не можемо, адже юридичних прав на клуб не маємо. Наразі лише власники в праві вирішити подальшу долю “Ниви”.