П’ятниця , 29.03.2024

На підтримку армії у Тернопільській області зібрали майже 83 млн гривень

Впродовж січня-вересня 2015 року від платників Тернопільщини на підтримку української армії до бюджету надійшло 82,9 млн гривень військового збору. У вересні поточного року в бюджет спрямовано 10,7 млн гривень, що становить 133,7% прогнозного показника.

armija1Військовий збір справляється з доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються працівнику у зв’язку з трудовими відносинами, виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Платниками збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні, повідомили у відділі комунікацій головного управління ДФС у Тернопільській області. 

Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Також військовим збором оподатковуються доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов’язань.