Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщини для голосування в облраду завезли недостатню кількість бюлетенів

Тернопільська обласна виборча комісія у зв’язку із зверненням деяких  районних ТВК про недостачу бюлетенів для голосування на окремих  виборчих дільницях, прийняла рішення додрукувати необхідну кількість бюлетенів.

vybory-2015Починаючи з 22 жовтня дільничні виборчі комісії Тернопільської області отримували бюлетені для голосування у багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Тернопільської обласної ради, повідомляє Громадянська мережа “ОПОРА”.

Перерахувавши отриманні бюлетені виявилось, що на окремих ДВК (Підволочиського, Чортківського, Заліщицького, Збаразького, Борщівського, Шумського, Бучацького, Тернопільського районів) кількість отриманих бюлетенів менша за кількість виборців внесених до Списку виборців.

У зв’язку з цим фактом відповідні територіальні виборчі комісії направили звернення в Тернопільську обласну виборчу комісію про вирішення ситуації, яка склалась із недостатньою кількістю бюлетенів.

Відповідно, Тернопільська обласна виборча комісія розглянувши акти дільничних виборчих комісій та звернення територіальних виборчих комісій встановила факт неналежного виконання умов договору з ТзОВ «Терно-граф», в частині забезпечення необхідної кількості виборчих бюлетенів дільничні виборчі комісії у кількості вказаній у додатку замовлення.

Тому, в ніч з 23 на 24 жовтня 2015р. Тернопільська обласна виборча комісія постановила  вжити заходів досудового врегулювання та відправити претензію до видавництва «Терно-раф» щодо виконання умов договору належним чином і виготовити виборчі бюлетені для дільничних виборчих комісій у необхідній кількості.

А також, скласти акт прийому передачі виборчих бюлетенів  з виборів депутатів Тернопільської обласної ради для голосування в окремих територіальних виборчих округах (згідно додатку до цієї постанови).

Також було вирішено після виготовлення бюлетенів для окремих дільничних виборчих комісій знищити технічні відходи, поліграфічний брак, помилково виготовленні виборчі бюлетені а також друкарські форми бюлетенів для голосування у багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Тернопільської обласної ради і  про що має бути складений відповідний акт.

На запрошення Тернопільської обласної виборчої комісії на данному засіданні також перебували координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Тернопільській області  Ігор Процик та довготерміновий спостерігач.

За словами довготермінового спостерігача, який сьогодні, 24 жовтня, відвідав Тернопільську ОВК та поспілкувався з її членами, видавництво «Терно-граф» виготовило необхідну кількість бюлетенів, залишки бюлетенів та технічні відходи, а також друкарські форми для їх виготовлення були знищенні і відповідна виборча комісія передала бюлетені на ті територіальні виборчі комісії,  де їх не вистачало.