П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині п’яний кандидат у депутати побив голову дільничної комісії

26 жовтня до тернопільських правоохоронців продовжують надходити повідомлення  про порушення, які відбулися під час та після голосування.

вибориСтаном на обідню пору задокументовано сім протиправних випадків. За двома з них  розпочато кримінальні провадження, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Зокрема, до міліціонерів із заявою звернулася голова однієї з виборчих комісій Тернополя і заявила про те, що житель обласного центру розірвав видані йому виборчі бюлетені та кинув їх в урну для голосування.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження, кваліфіковане частиною першою статті 158-2 Кримінального кодексу України.

Хуліганські дії щодо голови дільничної виборчої комісії, що працювала у селі Великі Загайці Шумського району,  обернулися кримінальним провадженням,  розпочатим відносного одного з кандидатів на посаду сільського голови.

Уже  після завершення голосування та підрахунку голосів невдоволений результатом виборів кандидат, будучи у стані алкогольного сп’яніння, накинувся з кулаками на голову ДВК та  спричинив їй тілесні ушкодження.

Деталі інциденту розслідують правоохоронці. Кримінальне провадження розпочато за частиною першою статті 296  КК України – хуліганство.