Субота , 20.04.2024

Понад 60 тернополян добровільно склали зброю і здалися міліції

На Тернопільщині триває місячник добровільної здачі зброї. Про це нагадують у секторі взаємодії з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

зброя2Зі слів старшого інспектора дозвільної системи обласного управління внутрішніх справ Степана Джинджиристого, за 20 днів місячника до органів внутрішніх справ здано понад 60 одиниць зброї.

– Люди користаються можливість не лише без правових наслідків позбутися небезпечних речей, а й зареєструвати зброю у власне користування, – каже Степан Джинджиристий. – Бо місячник добровільної здачі зброї дає такий шанс.

Цим скористався  житель Борщівського району. Віднайшовши на горищі придбаного господарства мисливську гладкоствольну рушницю, яка виявилася технічно справною, чоловік  звернувся до правоохоронців з проханням зареєструвати її для власного використання.

Із зданих 62 одиниць зброї 30 перебувало у незаконному обігу, решту краяни принесли через технічну несправність, або це були змушені зробити родичі померлих власників.

Карабін «Маузер» часів Другої світової війни житель Заліщицького району знайшов під час демонтажу підсобного приміщення. За стільки років витвір німецьких зброярів не втратив здатності виконувати свою основну функцію, проте  знахідку свідомий заліщанин відніс до міліції.

Правоохоронці вкотре застерігають: за незаконне зберігання вогнестрільної зброї, боєприпасів та вибухівки передбачена кримінальна відповідальність. Водночас, міліціонери не матимуть жодних претензій до громадян, які добровільно позбудуться незареєстрованих небезпечних предметів.