Вівторок , 23.04.2024

Серійні викрадачі транспорту погоріли на квартирній крадіжці

Зміна спеціалізації виявилася невдалою для зловмисників.

наручники1У вчиненні серії крадіжок та незаконних заволодінь автотранспортом тернопільські правоохоронці підозрюють двох молодих людей.

Раніше судимий житель приміського села Велика Березовиця скомпанувався з тернополянином. Злочинний дует промишляв майновими злочинами в обласному центрі, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Останнім «подвигом» зловмисників стало незаконне проникнення до чужого помешкання. Молодики, хильнувши зайвого, ймовірно вирішили пошукати наживи в одному з приватних будинків в обласному центрі.

Раптова поява кватиранта – студента з Африки, який орендує помешкання, настільки спантеличила непроханих візитерів, що ті до приїзду правоохоронців не змогли вибратися з чужого будинку. Там їх і застали співробітники служби охорони.

Як повідомив начальник Тернопільського міського відділу внутрішніх справ Петро Гукалюк, підозрюваними виявилися 21-річний раніше судимий за майнові злочини житель Великої Березовиці та  20-річний терноплянин.

З’ясувалося, молоді люди причетні й до інших протиправних діянь. В ході слідчо-оперативних заходів було встановлено, що злодійський дует має стосунок до крадіжок велосипеда з багатоповерхівки та товару  з торгового центру. Незаконне заволодіння мопедами «Хонда» та «Вайпер» – теж справа рук зловмисників.

Зі слів Петра Гукалюка, наприкінці вересня лиходії поцупили з під’їзду багатоповерхівки  гірський велосипед. Пошкодивши трос-замок, їм вдалося викотити чужий двоколісник. Злочин був вчинений вночі, очевидців не було, тому затримати гарячими слідами підозрюваних тоді не вдалося. А крадії розперезалися не на жарт.

До моменту викриття зловмисники вчинили ще два заволодіння мопедами та крадіжку з торгового центру «Новус». Обидва транспортні засоби безпечні господарі залишили без нагляду у дворах будинків, тому особливих схем крадіжок лиходіям придумувати не довелося.

Зрештою, як і в торгових залах центру, – спритність рук і вміння відволікти увагу продавця допомогли розжитися деякими комп’ютерними аксесуарами, зокрема, навушниками та мишкою, а також парою чоловічих шкарпеток.

Та випадок порушення недоторканості житла став початком кінця. Хоч твердили захмеліли молодики, що зайшли просто води напитися, та в міліціонерів і квартиранта інші прояснення нічного візиту непроханих гостей.   Проти зловмисників розпочато кримінальні провадження одразу за трьома статтями ККУ – крадіжка, незаконне заволодіння транспортним засобом та незаконне проникнення до житла.