П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі можуть скасувати проведення місцевих виборів

У Тернополі місцеві вибори можуть не відбутись: 20 жовтня у видавництві «Терно-граф» виявлено тисячі необлікованих бюлетенів для голосування на місцевих виборах, хоча офіційно усі бюлетені були передані у ТВК ще у п’ятницю, 16 жовтня. 

Як повідомив із місця події народний депутат, кандидат від «Самопомочі» на посаду мера Тернополя Тарас Пастух, також у друкарні виявили пластини, з яких друкували бюлетені. «Досі пластини не знищені, як того вимагає виборче законодавство і не складений відповідний акт», –  зазначив Тарас Пастух.

За словами Тараса Пастуха, про те, що протокол про знищення пластин, на яких друкувалися бюлетені не складений, а самі пластини не знищені, повідомив 20 жовтня представник Об’єднання “Самопоміч” у ТВК, пише zahid.net

pastuhbuleteni

«Ми приїхали на друкарню і зафіксували тисячі чистих бюлетенів. У нашій присутності тільки почались нищитись пластини. А частину з них взагалі довелося шукати по всій друкарні. Тобто від 16 жовтня і до сьогодні ті всі пластини залишалися без контролю територіальної комісії, будь-якого суб’єкту виборчого процесу і ми можемо припустити, що таких бюлетенів було надруковано в два чи три рази більше, ніж необхідно», – зазначив Тарас Пастух.

У «Самопомочі» припускають: необліковані бюлетені планувалось використати для фальсифікації результатів виборів у Тернополі та області. «Це всім відомий метод «каруселі» та вкидання бюлетенів із потрібними відмітками», – каже Тарас Пастух.

Зараз у видавництві працює слідча група, допитують працівників друкарні, викликано членів ТВК. Офіційний коментар з приводу цих подій буде оприлюднено 21 жовтня. У неофіційних коментарях представники виборчої комісії говорять про те, що вибори у Тернополі 25 жовтня можуть не відбутись.