П’ятниця , 26.04.2024

Пенсіонерка за звільнення сина з міліції віддала шахраям 3000 доларів

Тривожний дзвінок посеред ночі, шокуюча новина про нещастя з вашою рідною людиною, а далі пропозиція вирішити проблему за гроші – це тактика дій телефонних аферистів.

telefon-250x188Правоохоронці закликають краян розповісти про подібний вид шахрайства своїм батькам, дідусям, бабусям, особливо тим, які проживають самотньо. Чим більше поінформованих – тим менше шансів у зловмисників збагатитися.

Черговий випадок телефонного шахрайства стався в обласному центрі, повідомили сьогодні, 15 жовтня, у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Потерпіла – 61-річна пенсіонерка. До жінки о третій годині ночі на стаціонарний телефон надійшов дзвінок від невідомого, котрий повідомив, що син тернополянки затриманий працівниками міліції за вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

Далі співрозмовник розповів, що зможе допомогти жінці. Але за свої послуги запросив кругленьку суму. Тернополянка погодилася і віддала чоловікові, який прийшов до неї додому, 2800 доларів та 5500 гривень, що разом становить близько 3000 доларів.

До сина пенсіонерка зателефонувала лише вранці. З’ясувалося, що він в аварію не потрапляв. Про факт шахрайства потерпіла повідомила працівників міліції. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи. Уже встановлено звідки телефонували потерпілій, також міліціонери розшукують усіх підозрюваних.

Як стало відомо, до жінки телефонувала одна особа, а за грошима приходила інша.

Правоохоронці знову і знову застерігають краян від подібних афер, бо розкривати такі злочини дуже важко. Шахраї – добрі психологи. Їм важливо застати свою жертву зненацька, не дати їй можливості перевірити достовірність інформації та виманити якнайбільше грошей.

У цьому випадку легше запобігти афері, ніж розраховувати на повернення грошей.

Поради від правоохоронців незмінні, але дослухайтесь до них:

  1. Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців.
  2. Зв’яжіться з тими, хто, начебто, потребує вашої допомоги, або ж зателефонуйте до міліції.
  3. Не панікуйте і не поспішайте виконувати умов аферистів.
  4. Попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного, місто, в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру.
  5. Якщо ж сталася біда, не зволікайте телефонуйте до міліції.

Читайте також:
У Тернополі черговий хабарник відбувся легким штрафом