Четвер , 25.04.2024

На Тернопіллі корупційний рейтинг очолили медики, держслужбовці та міліціонери

Цього року на Тернопільщині за корупційні діяння до кримінальної відповідальності притягнуто 71 особу. Найбільше корупціонерів виявилося серед медиків, міліціонерів та державних службовців. 

прокурор5   Під час прес-конференції, що відбулася 26 листопада, прокурор Тернопільської області Олександр Мартинюк з поміж ряду питань особливу увагу звернув і на боротьбу з корупцією.

– Актуальною в умовах сьогодення залишається протидія корупційним проявам, кримінальним правопорушення, пов’язаним з ухиленням від призову на строкову військову службу, виявлення та розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів на території області, – наголосив Олександр Мартинюк.

Загалом, за інформацією прокурора, з початку року до суду скеровано понад півсотні обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, до кримінальної відповідальності притягнуто 71 особу.

Серед притягнутих – 8 державних службовців, 7 міліціонерів, податківець, 4 посадовці органів місцевого самоврядування, 11 працівників лікувальних установ, у тому числі 3 головних лікарі, 2 службовці підрозділів ЗСУ та інші.

Щоправда, абсолютна більшість корупціонерів отримала покарання у вигляді штрафів.