П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині за хабарництво три міліціонери отримали по 5 років тюрми

На Тернопільщині за одержання хабара трьох правоохоронців засуджено до реального позбавлення волі.

хабар-міліціяПрокуратура Тернопільщини підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно керівника структурного підрозділу податкової міліції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України та двох керівників відділів органів внутрішніх справ у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України (пособництво в одержанні неправомірної вигоди).

У суді доведено, що працівник податкової міліції вимагав у підприємця 40 тис грн за те, щоб не проводити позапланову документальну перевірку та надалі не притягувати його до відповідальності за можливо виявлені під час цієї перевірки порушення податкового законодавства.

До вчинення цього злочину податківець залучив пособників з числа своїх знайомих працівників органів внутрішніх справ, щоб перешкодити можливому викриттю у разі звернення підприємця із заявою про злочин в органи міліції. Проте, після отримання обумовленої суми хабара їх затримали правоохоронці.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду обвинувачених визнано винними та в залежності від ролі кожного у вчиненні корупційного злочину засуджено до реального позбавлення волі строком від 5 до 5,5 років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк до 2 років з конфіскацією 1/2 майна та зі спеціальною конфіскацією.

За вироком суду засуджених правоохоронців також позбавлено спеціальних звань, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.