П’ятниця , 29.03.2024

Тернопіль буде під посиленою охороною через теракти у Франції

З метою попередження терористичних актів та диверсій Головне управління Національної поліції в Тернопільській області переходить на посилений режим роботи.

охоронаПро це повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Доручення “Про заходи щодо посилення боротьби з тероризмом” у суботу, 14 листопада, підписав т.в.о. начальника обласної поліції Олександр Богомол.

Впродовж наступних двох тижнів правоохоронці краю посилено відстежуватимуть усіх підозрілих осіб у місцях масового скупчення людей, у громадському транспорті, на авто та залізничних вокзалах.

В першу чергу правоохоронці перевірятимуть громадян з предметами, сумками та пакунками, у яких можуть перевозитися вогнепальна зброя, боєприпаси та вибухові речовини.

Під контролем силовиків перебуватимуть транспортні засоби, які прямують з автономної республіки Крим, Донецької, Луганської областей, а також Російської Федерації.

Правоохоронці звертаються до мешканців краю бути обачними та звертати увагу на будь-які підозрілі предмети чи людей. При найменшій підозрі одразу телефонувати на лінію “102″.

Вибухотехніки та слідчо-оперативні групи реагуватимуть одразу на усі повідомлення та перевірятимуть їх.

Причина таких дій – серія терактів у Парижі.

Нагадаємо, відповідальність за ці теракти взяло на себе угрупування «Ісламська держава». Загальна кількість загиблих за даними ЗМІ становить 153 особи, понад 200 поранених, з них 80 перебувають у важкому стані.