П’ятниця , 29.03.2024

Чоловік, який вимагав викуп за чотирьох заручників, потрапив у реанімацію

Чотирьох дітей позбавив волі мешканець Шумщини. Відпустити неповнолітніх чоловік обіцяв після того, як родина кожного заплатить йому по 200 доларів.

фура1Жінка повідомила, що близько 22.30 до неї приїхали невідомі на вантажівці та повідомили про те, що у них в кузові її син. Його звільнення вартуватиме 200 доларів США.

За словами начальника відділу слідчого управління ГУ НП в Тернопільській області Віталія Гірського, четверо неповнолітніх ввечері поверталися з тренувань додому. Коли попри них проїхав вантажний автомобіль марки “Сканія”, один з хлопців кинув у нього камінь та розбив скло. Після скоєного юнаки втекли.

Водій автомобіля разом із знайомими почав їздити навколишніми селами та розшукував неповнолітніх.

– Водій автомобіля в той ж вечір встановив дітей. Він спочатку закрив до багажника одного юнака, потім іншого. Коли знайшов усіх чотирьох, то посадив їх до кузова вантажівки. В загальному діти були позбавлені волі біля двох з половиною годин.

Чоловік почав їздити по родинах, вимагаючи компенсацію за скло взамін на дітей. Деякі родини, шукаючи необхідну суму, бігали по сусідах, рідних та друзях.
Сплативши необхідне, діти повернулися до батьків. Проте останні про ситуацію, що виникла, повідомили у поліцію. Водія вантажівки затримали відповідно до статті 208 КПК.

Як розповідає Інна Могила, начальник Шумського слідчого відділення поліції, під час проведення слідчих дій в особи різко погіршилося здоров’я і він утримується в реанімаційному відділенні шумської лікарні. Особі пред’явлено про підозру за ознаками злочину частини 2 статті 146 ККУ – незаконне позбавлення волі. Нами здобуто достатньо доказів, бо усі потерпілі вказали, що їх позбавляли волі і поміщали в багажне відділення автомобіля.

За словами правоохоронців, хлопці не мали змоги та можливостей утекти, оскільки особи, які їх утримували, були набагато старшими та фізично сильнішими. У двох із чотирьох потерпілих виявлено незначні тілесні ушкодження.

Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 146 частина 2 ККУ – незаконне позбавлення волі та статтею 189 частина 1 – вимагання, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.