Четвер , 28.03.2024

Юнак підпалював копиці сіна, аби подивитися як метушаться люди

За чотири ночі жителі села Іванківці Лановецького району п’ять разів збігалися, аби погасити пожежу на обійсті котрогось із сусідів.

копиця1Під час чергової спроби підпалу таки вичислили лиходія. Ним виявився їхній 18-річний односелець, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як повідомив перший заступник начальника Лановецького відділення поліції Руслан Хайдаров, перше повідомлення про пожежі надійшло у неділю, 15 листопада.

Тоді згоріли піднавіси та копиці з соломою і сіном одразу двох господарів. Через добу селяни збіглися, аби зарадити пожежі на обійсті ще одного односельця. Наступної ночі вкотре спалахнув піднавіс з сухою травою.

Але в той час налякані господарі разом з правоохоронцями уже пильнували своє майно. І таки вистежили палія під час спроби влаштувати шосте вогняне дійство на господарстві односельця.

Зловмисником виявився місцевий житель. Парубок каже, йому подобається спостерігати за тим, як горить вогонь, як люди метушаться, намагаючись погасити полум’я.

До слова, кожного разу після підпалу він біг додому, повідомляв про пожежу батька, не зізнаючись про свою причетність до цього, і разом з рідними біг та рятував чуже сіно та солому.

Підозрюваному інкримінують частину 2 статті 194 ККУ. Поліцейські звернулися до суду з клопотанням про обрання парубкові міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Також палій пройде судово-психіатримчну експертизу.