П’ятниця , 29.03.2024

Житель Тернополя викрав автомобіль у сусідній області

До Галицького відділення поліції із заявою звернувся 33-річний місцевий житель та повідомив, що його знайомий, погрожуючи ножем, викрав у нього автомобіль. Про це повідомили у прес-службі Івано-Франківської обласної поліції.

avto1В ході проведення оперативно-розшукових заходів, поліцейські встановили, що до незаконного заволодіння автотранспортом причетний 31-річний мешканець Тернополя.

Як з’ясували правоохоронці, напередодні до чоловіка зателефонував його новий знайомий із Тернополя і попросив, щоб той на своєму автомобілі підвіз його до Бурштина, де проживає його дівчина.

33-річний чоловік не зміг відмовити своєму новому знайомому і погодився. Заправивши легковик пальним, чоловіки обидва виїхали з міста Галич та поїхали у напрямку до Бурштина.

По дорозі, проїжджаючи у селі Задністрянськ Галицького району, товариш-пасажир, несподівано витягнувши ніж, звелів водію зупинитись, та погрожуючи ним, сказав щоб чоловік вийшов із машини. Власник авто вийшов з автомобіля, тож зловмисник, заволодівши ним, скрився у невідомому напрямку.

На даний час правоохоронці встановили особу зловмисника та проводять пошукові заходи, спрямовані на встановлення місця його перебування.

За цим фактом слідчим відділенням Галицького відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3.ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом)Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.