П’ятниця , 29.03.2024

Місто відремонтоване, усі проблеми вирішені. Тепер у Тернополі шукають опозицію…

Вибори закінчилися, а тернополянам і досі не дають спокою – проводять чергове так зване соціологічне опитування.

міськрадаВечорами на стаціонарні номери мешканців міста телефонують і звертаються до них із кількома запитаннями.

Мовляв, як ви ставитеся до того, що у Тернополі утворилася опозиція, яка блокує роботу і розвиток міста? Чи знаєте ви, що до цієї опозиції входять депутати від “Самопомочі”, “Громадянської позиції” та “Народного контролю”?

По-перше, таке опитування є нічим іншим, як маніпуляцією фактів. Адже запитання сформульовані так, що в опитуваних напрошується відповідь, яка вигідна для замовників цього “соцдослідження”.

Окрім того в самих запитаннях закладена недостовірна інформація, яка вводить в оману тернополян.
“Самопоміч”, “Громадянська позиція” і “Народний контроль”  у Тернопільській міській раді разом мають лише 15 депутатів. Навіть якби вони й справді об’єдналися, такої кількості обранців недостатньо аби впливати на прийняття рішень.

Нагадаємо, депутатський корпус міськради тепер складається з 42 обранців. Тож для прийняття рішень потрібно мати не менше 22 мандатів. А це значить, що твердження про блокування роботи і розвитку міста – це лише плід фантазії організаторів брехливих опитувань.

Та й зрештою така розвага, проведення телефонних опитувань, коштує досить дорого. За ці гроші можна було б не одну сотню метрів бруківки викласти або оновити кілька дитячих майданчиків.

Але що поробиш – керманичі міста так хвилюються за своє майбутнє, що регулярно цікавляться думкою тернополян з приводу їх ставлення до опозиції.

Хоча взагалі постає питання – а чи є у Тернополі політична опозиція?
Голова “Самопомочі” у Тернопільській міській раді Андрій Грицишин заявляє, що очолювана ним фракція не йшла в опозицію і не збирається цього робити.

– Органи місцевої влади не є політичними, вони мають бути орієнтовані на розвиток місцевого самоврядування, – вважає Андрій Грицишин. – Тому ми не говоримо взагалі про будь-які блокування. Ми вимагаємо просто працювати в інтересах нашої громади, постійно бути в контакті з нею. Якщо стосовно проекту рішення, винесеного на голосування, у нас є зауваження чи запитання, то ми або утримаємося або візьмемо час, щоб вивчити його досконало. Ми не будемо фракцією, яка за кимось “підніматиме” руки. Іще раз наголошую – ми не йшли в опозицію, ми налаштовані на конструктивну співпрацю з виконавчою владою та колегами з інших фракцій щоб принести користь громаді.