П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині чоловік із звіроферми викрав хутра на 250 тисяч гривень

Поліцейські Збаразького відділення підозрюють у вчиненні крадіжки цінного хутра 49-річного жителя села Старий Вишнівець.

хутро1Чоловік з сушильного приміщення звіроферми викрав 324 шкіри норки та 20 шкір чорно-бурої лисиці на загальну суму чверть мільйона гривень.

Як повідомив начальник слідчого відділення Андрій Кулик, власник, проводячи інвентаризацію, виявив відсутність великої кількості хутряних шкір. Із заявою звернувся до правоохоронців.

Оперативним шляхом поліцейські вийшли на слід колишнього працівника звіроферми. Чоловік добре знав усі ходи та виходи на приватну територію, тому, оминаючи пост охоронців та камери відеоспостереження, проник до сушильного приміщення. У мішки поспихав готові до використання шкіри норки та чорнобурки й поніс усе це добро додому.

Знаючись на справі вичинки цінного хутра, мав координати й тих, хто займається пошиттям виробів з нього. Тож за два тижні, допоки власник звіроферми виявив крадіжку, встиг продати півтори сотні шкір норки. Попит на хутро був, адже крадій реалізував його за ціною, нижчою від ринкової. Правоохоронцям під час санкціонованого обшуку вдалося вилучити лише третину краденого.

Кримінальне провадження розпочато за частиною четвертою статті 185 Кримінального кодексу України. Поліцейські перевіряють підозрюваного до вчинення інших протиправних діянь, повідомили у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.