П’ятниця , 29.03.2024

Порошенко нагородив тернопільського хірурга, який рятував “кіборгів”

Президент України Петро Порошенко своїм указом нагородив хірурга Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої медичної допомоги № 1 Едуарда Ремезюка медаллю «За військову службу України».

Ремезюк3Державну нагороду вручив начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда.

На урочистостях були присутні заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, військовий комісар Тернопільського облвійськкомату полковник Володимир Катинський та колектив лікарні № 1.

– Молодшого сержанта запасу Едуарда Ремезюка нагороджено за особисту мужність, високий професіоналізм виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, – зазначив полковник медичної служби Іван Гайда.

За його словами Едуард Ремезюк пішов служити добровольцем до 66-го мобільного госпіталю військово-медичного клінічного центру Західного регіону під час третьої хвилі часткової мобілізації. Він виконував свої обов’язки на Донецькому напрямку, у тому числі і в аеропору у той період, коли там йшли найбільш інтенсивні бойові дії.

– На передовій були різні ситуації. Були моменти, коли масово поступали поранені. Не було часу на додаткові методи обстеження. Там на перший план виходять особисті професійні якості лікаря та досвід. Переконаний, що перемога обов’язково буде за нами, – наголосив Едуард Ремезюк.

Василь Лабай,
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України,
Фото автора