Четвер , 28.03.2024

У конкурсі кращих туристичних маршрутів перемогли Медобори

Переможців конкурсу «Найоригінальніший туристичний маршрут Тернопілля» нагородили в облдержадміністрації 17 грудня.

SANYO DIGITAL CAMERA

S

Як повідомляє прес-служба обласної адміністрації, ініціаторами проведення конкурсу виступили представники департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму ОДА.

«Протягом двох місяців учасники подавали свої проекти. Кожен із них – заслуговує уваги, – зазначив заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму-начальник управління туристичної інфраструктури ОДА Назар Яворський. –  Розробники подавали текст дорожньої інформації туристичного маршруту по області, програму туристичного маршруту та фотоматеріали. Тривалість кожного маршруту – не менше 2 днів. Враховували такожу автори і транспортування та харчування туристів. Таким чином ми створювали нові туристичні продукти, що формують позитивний імідж Тернопілля в цілому».

Основними критеріями оцінювання роботи була інноваційність підходу до роботи, незвичайність тем, орієнтація у наявності інших учасників туристичної галузі та зв’язки з ними.

Переможцем конкурсу став вчитель географії та економіки, краєзнавець, екскурсовод Михайло Ковальчук, автор маршруту «Незабутня подорож українським кораловим рифом або Медобори запрошують».

«Мало хто знає про унікальність цих гір, – каже автор. – Там розташовані недоступні на даний момент цікаві місця для туристів. Одне з таких – Соколина скеля, до якої необхідно прокласти стежку туриста. Деякі об’єкти є екстремальними і вимагають підготовки від туристів, як от штучний водоспад на річці Збруч. А загалом такий дводенний тур дозволить побачити багато цікавих пам’яток, оздоровитись мінеральною водою та пройти курс гідромасажів, а ще взяти участь в екологічному проект «Зелені шляхи».

Переможець отримав сертифікат на тур Європою. Каже, що для подорожування обиратиме гірську місцевість.

Друге місце поділили між собою колектив бази відпочинку «Над Стрипою» за маршрут «Історія й природа-симфонія над Стрипою» та майстер виробничого навчання Технічного коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя Тетяна Єрмакова, за маршрут «ПерлиниТернопілля».

Третє місце посіла вчитель географії Бережанської ЗОШ I-III ст. №2, член Бережанської освітньо-туристичної асоціації «Наш край» Леся Якимець за маршрут «Загублений рай».

Також спелеотур «Загадковий світ печер» надіслали студентки технічного коледжу Христина Байдак та Оксана Звір.

Учасники отримали подяки та подарунки, серед яких – сертифікати на екскурсію Дністром, сувенірний годинний «TERNOPIL’A», промо-футболки.