Середа , 24.04.2024

У Тернополі вчилися як створювати ОСББ

Тематичну зустріч з представниками ініціативних груп, щодо створення ОСББ у вівторок, 15 грудня, провела Громадська спілка «Рада голів ОСББ м. Тернополя».

Рада-ОСББЗахід проводився в рамках проекту Інституту розвитку міста  спільно з громадянською мережую “Опора”.

У зустрічі взяли участь  представники, як будинків, які обслуговують приватні підприємства (ЖЕК), так і будинків, які на стадії завершення будівництва.

Голова “Ради голів ОСББ м. Тернополя”, депутат міської ради від “Об’єднання “Самопоміч” Сергій Лупак розповів в українському законодавстві що стосується житлово-комунальної сфери та діяльності ОСББ.

Також детально розповів про перші кроки в організації ОСББ – як створити, провести реєстрацію, як організовувати звітність.

Представник громадянської мережі “Опора” Андрій Мартишко розповів учасникам зустрічі про використання енергозберігаючих технологій у житлово-комунальній сфері. Також детально роз’яснив як правильно потрібно утеплювати будинки.

Під час зустрічі зав’язалася жвава дискусія. Представники «Ради голів ОСББ м. Тернополя» розповіли на своїх прикладах, як вони займаються управлінням житловим комплексом.

Учасники зустрічі, які тільки планують створювати ОСББ, задавили ряд запитань. З поміж ряду організаційних моментів, їх також цікавив досвід колег по роботі з боржниками. Цікавилися і питаннями за рахунок чого вдається утримувати нижчі тарифи від загальноміських і при цьому якісно надавати послуги.

– Це була перша тематична зустріч з представниками ініціативних груп, котрі хочуть створити у себе в будинку ОСББ. – повідомив Сергій Лупак. – Сподіваюся отримана інформація була корисною і доступною. Такі зустрічі ми вирішили проводити щомісяця.

До речі, наступна зустріч відбудеться у січні 2016р. після Різдвяних свят. Записатись можна за тел.. 098 – 207-27-27, або ж завітавши за адресою – Руська, 52, офіс 39 «Об’єднання Самопоміч».