П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі депутати підняли бунт проти головного архітектора міста

Депутати Тернопільської міської ради із фракції “Самопоміч” почали збір підписів з вимогою звільнити начальника міського управління містобудування та архітектури Василя Бесагу.

Бесага1“Василь Йосипович Бесага відповідно до посадових обов’язків має дбати про розвиток Тернополя, збереження його історичної частини, дотримання законів у сфері архітектури та містобудування. Натомість, готуючи містобудівні умови і обмеження, надаючи погодження на реконструкції, підтримуючи створення “архітектурних шедеврів”, він перетворює Тернопіль на село. І це не емоційне висловлювання пересічного тернополянина, а озвучена позиція професійної спілки архітекторів”. – йдеться у листі-зверненні.

Ущільнена забудова, новобудови на “червоних лініях”, порушення елементарних санітарних та будівельних норм – усе це заслуги Василя Бесаги, вважають ініціатори збору підписів.

Серед останніх “здобутків” головного архітектора міста – спорудження торговельного центру на Привокзальному майдані, реконструкція історичного будинку на вулиці Січових стрільців, забудова міста численними малими архітектурними формами, намагання змінити Генплан, щоб приховати земельні оборудки минулих років тощо.

Депутат Тернопільської міської ради, член фракції “Самопоміч” Юрій Штопко розповів, що питання про відставку Василя Бесаги буде підняте на наступній сесії, яка відбудеться у двадцятих числах грудня.

– Звільнити начальника управління містобудування та архітектури може міський голова, – пояснює Юрій Штопко. – Ми ініціюємо збір підписів для того, щоб висловити свою позицію і спонукати міського голову прийняте кадрове рішення. Чим більше буде підписів депутатів, тим більше шансів для того, що до нашої пропозиції прислухаються. Наразі це звернення підтримує уся фракція партії “Об’єднання “Самопоміч”, а також попередньо кілька депутатів з інших фракцій уже заявили, що готові підтримати це звернення. Сподіваємось, що будівельно-архітектурний безлад у місті все ж таки вдасться зупинити.

 

One comment

  1. так куди звернутись, щоб дати і свій голос.