Четвер , 28.03.2024

У Тернополі перепоховали тіло Віталія Куриловича, який загинув під Слов’янськом

Вчора у Тернополі перепоховали тіло загиблого 41-річного Віталія Куриловича, що загинув ще 29 травня 2014 року біля Словянська, в районі проведення АТО.

КуриловичТіло Віталія Куриловича поховали у Павлограді Дніпропетровської області. Тепер рідні вирішили перевезти його до Тернополя, повідомляє TV-4.

Тіло загиблого Віталія Куриловича привезли у Тернопіль для перепоховання. Ще торік бойовики збили український гелікоптер Мі-8, неподалік гори Карачун. Поблизу Слов’янська тоді загинули 12 українських військовослужбовців. Серед них був і майор Віталій Курилович.

Рішенням Тернопільської міської ради загиблому присвоїли звання «Почесний громадянин Тернополя» та за указом Президента України нагородили орденом «За мужність» I ступеня (посмертно).

У Віталія залишились дружина, двоє синів, сестра, батько та паралізована мати. Старенька навіть не змогла вийти під будинок, аби попрощатися з сином. Пам’ять вшанували у загальноосвітній школі №14 імені Богдана Лепкого, де навчався загиблий. Попрощатися із Віталієм Куриловичем прийшло багато колишніх однокласників, вчителі та директор школи.