Четвер , 25.04.2024

Через “євроінтеграцію” пенсіонерка віддала шахраям 1500 доларів

Спекуляції на тему євроінтеграції стали різновидом шахрайських оборудок.

шахрай2У Бережанах місцева пенсіонерка віддала невідомій півтори тисячі американських доларів та сім  з половиною тисяч гривень задля обміну на євро. На жаль, натомість отримала конверт з газетними нарізками, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як повідомив перший заступник начальника Бережанського відділу поліції Петро Панашій, до 85-річної жительки райцентру у двері постукала невідома жінка. Спочатку попросилася до вбиральні, на що старенька не змогла відмовити.

Відтак представилася працівницею гуманітарної організації Червоний хрест і стала розповідати про те, як Україна впевнено та швидко прямує до Європи. А, отже, найближчим часом гривня зміниться на євро. Далі запропонувала пенсіонерці «ведмежу послугу», мовляв, ви старенькі, вам буде важко вистоювати в банківських чергах, тож я з радістю обміняю ваші гроші на євровалюту.

Довірлива пенсіонерка витягнула зі сховку 1500 американських доларів 7500 гривень і вирішила скористатися послугами невідомої добродійки. В обмін лиходійка простягнула бабусі конверт, запевнила, що там все пораховано й опечатано банком. Півгодини минуло з того часу, як шахрайка покинула оселю пенсіонерки. Аж тоді старенька заглянула до конверта, а там – порізана газета.

За фактом порушення розпочато кримінальне провадження. Поліцейські докладають зусиль, аби встановити та розшукати підозрювану, а краян вкотре застерігають бути пильними та уважними, не вестися на спокусливі пропозиції, не впускати до осель незнайомих людей.