Вівторок , 16.04.2024

Поліція показала відео, як Вардинець вимагав 200 тисяч гривень хабаря (ВІДЕО)

Начальник сектору комунікації Головного управління поліції в Тернопільській області Сергій Крета під час прес-конференції у п’ятницю, 29 січня представив відео, яке до сьогоднішнього дня було засекречене.

вардинець3На відео видно, як Ігор Вардинець вимагає 200 000 грн та сам факт передачі грошей знайомій пана Вардинця, яка працює у банку, пише “20 хвилин”.

Нагадаємо, головного лікаря в Тернополі взяли на хабарі 200 000 грн у квітні минулого року. Таку рекордну суму головний лікар, депутат Тернопільської облради вимагав у приватного підприємця за продовження оренди аптечного приміщення на території лікувальної установи площею 150 кв метрів.

Після оприлюднення даного відео адвокат пана Вардинця заявив, що правоохоронні органи порушують право на життя та здоров’я пана Вардинця. Ігор Вардинець хоче прийти в суд і довести свою невинуватість, але спочатку йому потрібно вилікуватись.

– Будь-який учасник кримінального провадження має право на лікування і держава, в тому числі правоохоронні органи, в першу чергу зобов’язані дати можливість йому вилікуватись, а уже тоді розглядати та коментувати подібні відео у судді, – говорить адвокат. – Зараз усіх намагаються переконати, що Ігор Вардинець є хабарником, але це може зробити лише суд. А людині потрібно лікуватись і цьому лікуванню перешкоджають суди та правоохоронці.

А племінник пана Вардинця розповів, що це за 200 000, які отримав підозрюваний.

– Є договір про введення спільного бізнесу між паном Ігорем та паном Новаківським, – говорить Степан Білян. – Для того, щоб купити апарат, який би фотографував на 360 градусів вставлені імпланти. Щоб купити таке обладнання для районної поліклініки вони разом “склались” грішми. Вирішили вести такий спільний бізнес, але після 2011 року прийняли закон, що держслужбовцям не можна займатись бізнесом, тому цю справу залишили. А ось пан Новаківський придбав апарат, який був зламаний і жодного разу не працював. Коли Ігорю Вардинці потрібні були гроші на лікування серця, він сказав, щоб йому повернули тих 200 тисяч, які він позичив. І щоб той неробочий препарат забрали. Ось так все було.