Четвер , 18.04.2024

Порошенко у Тернополі розповів про наступну хвилю мобілізації

Президент Петро Порошенко заявив, що вносить до Верховної Ради проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил.

порошенко2Про це він сказав журналістам у Тернополі, відповідаючи на запитання про те, коли буде оголошена чергова хвиля мобілізації в Україні, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Звільнення української території – це не тільки зусилля дипломатів, це не тільки політико-дипломатичні зусилля української влади, але і сильні ЗСУ, в чіткій координації з якими, ми будемо забезпечувати тверде і неухильне виконання мінських угод”, – сказав глава держави.

“І якщо для цього потрібно буде вийти з ініціативою (про оголошення чергової хвилі мобілізації) керівництву ЗСУ, то я підтримаю і відповідний законопроект буде внесений до Верховної Ради”, – заявив президент.

Як відомо, на початку грудня 2015 року у Генштабі зазначали, що оголошення чергової хвилі мобілізації тісно пов’язане з демобілізацією військових.

У разі збереження стабільної ситуації на Донбасі демобілізація військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі мобілізації, може бути оголошена в березні-квітні 2016 року, заявив начальник Генерального штабу Віктор Муженко.