П’ятниця , 29.03.2024

У Березовиці підліток вкрав у тітки бензопилу і заніс у ломбард

Коли тітка спала, племінник разом з товаришем винесли з її приватного помешкання будівельний інструмент.

наручники1-300x178Дорогий інвентар одразу відвезли до ломбарду, а виручені гроші  витратили на власні потреби, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

До працівників Тернопільського відділення поліції звернулася жителька селища Велика Березовиця і повідомила, що на її господарство проникли невідомі і з підсобного приміщення винесли бензопилу та електрозварку. Оперативним шляхом працівники кримінальної поліції вийшли на слід підозрюваних.

Як повідомив заступник начальника відділення поліції Анатолій Стельмащук, причетним до крадіжки виявився племінник потерпілої. За компанію взяв знайомого, аби той допоміг винести чуже майно з гаражного приміщення.

Підозрюваному лише шістнадцять, але, зі слів тітки, від нього можна чекати чого завгодно. Хлопець не піддається вихованню. Раніше ним опікувалася мати, але коли та подалася на заробітки за кордон, неповнолітній остаточно перестав піддаватися будь-якому впливу дорослих.

Потерпіла розповідає, що хлопець мешкає разом з нею, тому добре знає, що і де лежить. Того вечора, коли сталася крадіжка, жінка була вдома. Що племінник обікрав її, не підозрювала, бо навіть собака не лаяв, коли злодюжки зайшли на обійстя. З гаражного приміщення неповнолітній разом з 20-річним товаришем винесли будівельний інвентар і одразу ж на таксі помчали до обласного центру. Крадене здали до ломбарду, і байдуже, що отримали суму в десятки разів меншу за реальну вартість інструментів.

Під час оперативних заходів поліцейські вилучили у підозрюваного квитанцію з ломбарду, що стало ще одним доказом його причетності до злочину. Щодо неповнолітнього та його спільника розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 185 ККУ. Проводиться досудове розслідування.