Субота , 20.04.2024

У Тернополі на позачергову сесію прийшли лише два депутати

Позачергова сесія Тернопільської міської ради, яка була скликана на 15.00  6 січня не відбулася через відсутність кворуму.

Надал5Станом на 15.00 окрім міського голови Сергія Надала у сесійній залі були присутні тільки два депутати – секретар міськради Віктор Шумада та представник фракції “Громадянська позиція” Андрій Газилишин.

Міський голова почекав хвилин десять, а потім провів реєстрацію депутатів і оголосив про те, що сесія не відбулася через відсутність кворуму.

Нагадаємо, 22 грудня 2015 року депутати Тернопільської міськради висловили недовіру головному архітектору міста Василю Бесазі. За недовіру проголосували 23 депутати.

Міський голова Сергій Надал наклав вето на це рішення.

У таких випадках питання на протязі наступних 15 днів має бути розглянути на сесії повторно. Для того, щоб подолати вето мера потрібно 28 депутатських голосів.

Міський голова 5 січня видав розпорядження про скликання позачергової сесії міськради на 6 січня. На сесії мали розглянути лише одне питання – щодо недовіри головному архітектору міста.

У соціальних мережах ряд депутатів стверджували, що міський голова спеціально скликав сесію на Святвечір для того, щоб не було кворуму, пише galas.te.ua