Четвер , 28.03.2024

У Тернополі у парку Національного Відродження розпочали будівництво

Поки християни святкували різдвяні свята невтомні тернопільські будівельники вже встигли вимурувати триметрові стіни у парку, що навпроти 23-ої школи.

20160115_154531На території автостоянки, що розташована на колишній території парку Національного Відродження, почали будувати гаражі. Поки що тільки гаражі…

Підготовчі будівельні роботи розпочали напередодні Нового року, а за час новорічно-різдвяних свят уже встигли звести стіни заввишки у три метри, пише galas.te.ua

На місці проведення будівельних робіт нема жодної інформації про те, хто веде будівництво і що саме будує.

Мешканцям сусідніх багатоповерхівок, які цікавляться тим, що відбувається, будівельники теж нічого не пояснюють. Лише нахабно радять з усіх питань звертатися до… Порошенка.

“Звертайтеся до Порошенка. То всьо до Порошенка. Він вам пояснить, що тут робиться”. – посміхаються мулярі.

Автомобілістам, які тримають на стоянці свої транспортні засоби, сторожі стоянки розповідають трохи більше.

Зокрема, кажуть, що на території стоянки побудують багатоповерховий паркінг. До речі, перший багатоповерховий паркінг у Тернополі.

А от збоку ще збудують кілька гаражів для чиновників з міськради. Власне, зараз якраз і з боку (на розі при в’їзді до школи №23) ведеться будівництво і з його обсягів видно, що це будують гаражі, орієнтовно на 6-7 автомобілів.

От тільки незрозуміло, якщо на території стоянки справді планують будувати багатоповерховий паркінг, то навіщо іще ліпити поруч 7 гаражів для міськради? Та й зрештою, чи буде там багатоповерхова “стоянка”?

Адже нещодавно депутат Тернопільської міської ради Назар Зелінка повідомляв у соціальних мережах про те, що на території стоянки, що навпроти 23-ої школи, мерія планує збудувати багатоповерховий будинок.

20160115_154401  забудова-школа (1)

Схоже, у міській раді тишком-нишком уже почали втілювати цей задум, але почали з малого – з будівництва гаражів.

Нагадаємо, зона зелених насаджень від церкви Івана Богослова, що на проспекті Злуки, і до дороги, що веде на Співоче поле та 23-ої школи, раніше належала до парку Національного Відродження.

Два-три роки тому у міській раді заявили, що ця територія не є парком, а всі дерева, що там ростуть – самосів.

Водночас приблизно у той же період почали будівництво на території автомобільної стоянки, що була біля ринку “Ювілейного”, а нову стоянку облаштували на території колишнього парку – навпроти 23-ої школи.

Однак, з того, що відбувається виходить, що стоянка у цьому місці – це ще не кінцева мета у чиновників міськради та забудовників.