Субота , 27.04.2024

У тернопільських дитсадках дітей морять голодом

Протягом грудня місяця в дитячі садочки міста Тернополя жодного разу не завозили молоко, масло, кисломолочний сир, фрукти, овочі!

садочок2Про це у соціальних мережах у суботу, 16 січня, повідомив депутат Тернопільської міської ради Петро Ландяк.

“Отримав інформацію, що протягом грудня місяця в дитячі садочки міста Тернополя жодного разу не завозили молоко, масло, кисломолочний сир, фрукти, овочі! М’ясо, по одних інформаціях, також не завозили, по інших – завозили лише в першій декаді грудня. Хліб завозили по накладних, де було вказано його безоплатну поставку, а в січні цього року мають недодати, а фактично виписати, ту кількість хліба , який “подарували” в грудні! Цю інформацію я два дні тому передав начальнику управління освіти міста, а сьогодні міському голові”. – написав Петро Ландяк на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.
Водночас депутат нагадує, що вартість продуктів одноденного харчування дитини в садочку коштує 15 грн. З цієї суми батьки справно оплачують 9 гривень з розрахунку на день , а з бюджету доплачують 6 гривень.

“Чому ж тоді діти лишаються голодними?  Завідуючі садочками ще скаржаться на якість продуктів харчування, які їм поставляють, однак заявити про це офіційно не можуть, так як великий ризик втратити роботу! Протягом трьох останніх років звільнили 4-и чи 5- ть завідуючих садочками по надуманих керівництвом причинах. Окремі зав.садочками захищали свою честь і гідність у судах. Однак навіть отримавши позитивні рішення суддів, працювати в умовах постійного пресингу вони не наважились. І це зрозуміло.
Я не сумніваюсь у правдивості інформації стосовно низької якості продуктів харчування, які поставляють у садочки ! Однак побачимо, яка буде реакція мера на моє повідомлення, хоча ілюзій стосовно справедливого розгляду цієї проблеми в мене немає. Довести подану мною інформацію, що стосується перебоїв у постачанні, дуже просто, адже підробити документи про поступлення вже неможливо. Головне чи буде для цього бажання у керівництва міської влади!” – зазначив Петро Ландяк.