Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині голова районного суду попався на хабарі у розмірі 2000 доларів

За відхилення клопотання щодо скасування іспитово-випробувального терміну посадовці вимагали від громадянина 2 тисячі доларів США.

хабар-судНа даний час працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції та НАБУ проводять санкціоновані обшуки за місцем проживання та у службових кабінетах фігурантів.

Працівники Департаменту захисту економіки та Національного антикорупційного бюро України викрили корумповану групу осіб, до складу якої входили голова райсуду Тернопільської області та адвокат.

За відмову у задоволенні клопотання в судовому засіданні вимагали неправомірну вигоду.

З метою винесення остаточного судового рішення у справі судове засідання призначили на 16 лютого.

Відносно посадовців працівниками НАБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Обумовлену суму неправомірної вигоди правопорушники отримали на передодні судового засідання.

хабар-суд2Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факт передачі громадянином адвокату грошових коштів у сумі 2 тисячі доларів США, а також факт передачі нею коштів особисто голові суду. Грошові кошти вилучено.

На даний час працівники ДЗЕ та НАБУ проводять санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання всіх учасників корумпованої схеми, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.